HISTORISCH MUSEUM DE BEVELANDEN JEANNY COBBEN PAKT UIT - OUDE TECHNIEKEN IN EEN NIEUW JASJE JEANNY COBBEN PAKT UIT WISSELEXPOSITIES 0113 228 883  info@hmdb.nl Singelstraat 13  4461HZ Goes
HOME EXPOSITIE KINDEREN VERHUUR MUSEUMWINKEL GROEPEN VRIENDEN INFORMATIE

Vanaf 24 mei t/m 29 oktober 2017 zijn er merklappen en borduurwerken van Jeanny Cobben uit Sittard te zien. De expositie ‘Jeanny Cobben pakt uit, oude technieken in een nieuw jasje’ bestaat uit een grote variatie aan werken met bijzondere aandacht voor de prachtige pronkrol.


Jeanny Cobben

Met naald en draad bezig zijn is Jeanny met de paplepel ingegeven door haar moeder en beide zussen. Ze is dan ook altijd in de weer geweest met breien, borduren en naderhand het haken. Op zeker ogenblik kregen de merklappen haar aandacht. De hoeveelheid merklappen die ze borduurde groeide behoorlijk. Resultaat is een huis vol met werk.

Ze houdt van uitdagingen, waardoor ze onder andere steeds fijner linnen gebruikte tot 16 draden per cm. en andere technieken dan alleen kruissteek. Ook het Hardanger borduurwerk kreeg haar aandacht en later ook diverse andere technieken. Ze verwerkte oude technieken in eigentijdse toepassing.


Lezing Pronkrol maandag 12 juni en zondag 16 juli *

De pronkrol van Jeanny Cobben is in ruim één jaar gemaakt, 2008/2009, en bevat diverse handwerktechnieken. Ook heeft ze er stukjes in verwerkt die bepaalde verhalen en herinneringen hebben en weer andere werkjes die gewoon spontaan ontstonden.

 Jeanny geeft een lezing over haar werk, met name de in het museum tentoongestelde pronkrol, op maandag 12 juni 2017 van  14.00 - 16.00  uur. Meer informatie over deze lezing vind u te zijner tijd op onze website. Deze lezing zal op zondag 16 juli nogmaals herhaald worden, eveneens van 14.00 – 16.00 uur.* De lezing van zondag 16 juli is verplaatst naar maandag 18 september